دست نوشته های یک دانشجوی مهندسی شیمی

۴ مطلب در فروردين ۱۳۹۲ ثبت شده است

برترین ژورنال های نفت و گاز دنیا

20 ژورنال برتر نفت وگاز دنیا بر حسب شاخص h5 آنها به شرح زیر است:

 

Publication h5-index h5-median
Fuel 67 91
Energy & Fuels 55 71
Fuel Processing Technology 43 72
SPE Reservoir Evaluation & Engineering 27 39
SPE Journal 24 32
Journal of Petroleum Science and Engineering 23 34
Hydrocarbon processing 20 30
Oil & Gas Science and Technology-Revue de l'IFP 19 28
Energy Sources, Part A: Recovery, Utilization, and Environmental Effects 18 23
SAE International Journal of Fuels and Lubricants 16 21
Journal of Canadian Petroleum Technology 15 24
SPE Production & Operations 15 24
Journal of Natural Gas Chemistry 14 18
Petroleum Exploration and Development 14 18
Oil Shale 13 15
Journal of Fuel Chemistry and Technology 12 15
SPE Drilling & Completion 12 14
Acta Petrolei Sinica 11 17
Energy, Exploration & Exploitation 11 16
Oil & gas journal 10 14
۳۰ فروردين ۹۲ ، ۱۳:۴۰ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
محمد کیهانی

نفت سنگین

سه برابر ظرفیت نفت قابل استحصال و روان دنیا ذخیره ی نفت سنگین وجود دارد. کانادا مهمترین کشور دارای نفت سنگین است. نفت سنگین و نفت فوق سنگین چیز آشنایی حتی برای دانشجویان نفتی نیست. نفت فوق سنگین چیزی شبیه سنگ است ، شن نفت ها به هر چیزی می مانند به غیر از آنچه نفت نامیده می شوند. ولی آینده ی صنعت نفت به این مواد عجیب و غریب گره خورده است.

نفت سبک ، گنجینه ی متبوعی که ته دیگش را هم دارند می خورند و از این به بعد باید دنیا با مفهومی مثل نفت سنگین بسازد. در حقیقت نفت سنگین خیلی پیشتر از نفت سبک شناخته شده بود ، زیرا منابع نفت سنگین بسیاری وضعیت تراوشی دارند. اما انسان ها از آن ماده ی سیاه و چسبنده ی بد بو استفاده ی نبردند. این سوال برانگیز نیست؟

جواب ساده ای وجود دارد، نفت سنگین با اینکه از نفت سبک در دسترس تر است ، عملیات استخراج و به ویژه پالایش بسیار پیچیده و گران تری دارد. برای بدست آوردن هر 15 بشکه نفت سنگین باید حدود 5 بشکه از خود نفت سنگین مصرف شود در حالی که این مقدار در مورد نفت سبک از 1 بشکه به ازای 15 بشکه کمتر است. یعنی 5 برابر هزینه ی عملیاتی بیشتر و کلی دردسر دیگر

آلودگی های زیست محیطی نفت سنگین هم که خود ، گل بر سر نفت سنگین می زند. به هر روی نفت سنگین ، برای مهندسین شیمی خیلی بیشتر از نفت سبک ، سود آور خواهد بود زیرا پالایش آن ، در حوزه ی کار تخصصی مهندسی شیمی است و نیازمند نیروی متخصص بیشتری است. نفت تلخ و چسبناک سنگین به کام مهندسین پالایش شیرین است!

صد البته این قصه نیازمند تفصیل بیشتری است ، غرض طرح مسأله بود و بس!

۰۹ فروردين ۹۲ ، ۱۰:۴۳ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
محمد کیهانی

تهیه ی پوستر علمی برای همایش ها

حقیقتاً ارائهٔ مقالات با سخنرانی را به ارائهٔ آن با پوستر ترجیح می‌دهم. شاید خیلی‌ها بگویند که ارائه با پوستر کم دردسر تر است ولی من فکر می‌کنم، خیلی سخت است یک مقالهٔ 5 تا 15 صفحه ای را روی یک کاغذ حتی A0 نشان داد. پوستر علمی در تعریف فرنگی‌ها باید مختصر باشد، آنقدر مختصر که به قولی پوستر یک چکیدهٔ گسترش یافته است و نه یک مقالهٔ هرس شده!

توصیه های بسیاری هستند که بر عدم استفاده از متن مقاله در ساختن پوستر تاکید دارند. تکیه بر غلبهٔ تصاویر بر متن و استفادهٔ هوشمدانه از فضای خالی هم به عمق معضل می‌افزاید. به خصوص اگر در مورد مطالب سخت گیر باشید که اوضاع خیلی ناجور می‌شود. باید متنی که کلمه به کلمه‌اش را با حوصله نوشته‌اید کنار بگذارید و ایده های اصلی را دوباره روی کاغذ بیاورید، این می‌تواند نامطبوع باشد ولی یک نکتهٔ زیبا هم وجود دارد، یک پوستر مثل یک اثر هنریست که تا ابد می‌تواند ایده های اصلی پروژهٔ شما را نشان دهد.

به عنوان یک تمثیل، پوستر مثل یک عکس است و ارائه مثل یک نمایش تئاتر، تئاتر چندرسانه ای تر و صمیمی‌تر از عکس است ولی در ماندگاری اصلا با عکس قابل مقایسه نیست. پوستر علمی را می‌توان در اینترنت منتشر کرد می‌توان به دیوار اتاق و یا دانشکده آویخت، اما یک ارائه تنها چند دقیقهٔ کوتاه در محلی معین است و در بلند مدت جز خاطره ای مبهم برای شما ثمری نخواهد داشت. پس پوستر آنقدر ها هم چیز بی کلاسی نیست! در ادامه به سرفصل‌هایی در مورد یک پوستر اشاره می‌کنم.

ادامه مطلب...
۰۵ فروردين ۹۲ ، ۰۱:۳۵ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
محمد کیهانی

بهاریه

خورشید ز خلسه و خماری برگشت

امـــــروز تعـــــادل بهـــــاری برگشت

آن دشت که سبزه اش نمی دید کسی

با غمزه ی صد نرگس  کاری برگشت

۰۱ فروردين ۹۲ ، ۱۴:۳۲ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
محمد کیهانی